gds.ro – 2020 04 01 – Coronavirus. SMS la 8837 cu textul Craiova pentru donații pe plan local

Un proiect național menit să adune laolaltă tot necesarul de ajutoare pe plan local pentru lupta împotriva COVID-19 este în curs de implementare și în Craiova, după ce inițiatorii acestuia, Federația Fundațiile Comunitare din România (FFCR) și Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) România, au încheiat o colaborare cu Centrul de Voluntariat Voluntaris din orașul nostru.

Voluntarii craioveni au demarat încă din 24 martie o campanie menită să adune laolaltă toate inițiativele locale de sprijin în lupta contra COVID-19. Mai nou, prin colaborarea cu FFCR și ARC, Voluntaris a obținut și numărul unic de SMS 8837, cu textul Craiova, unde puteți dona 2 euro cu fiecare mesaj trimis. Banii vor rămâne pe plan local.

Inițiativa comună de pe plan național vine cu încă un ajutor pentru organizațiile locale care desfășoară strângeri de fonduri și inițiative de suport în contextul COVID-19 oferindu-le, în baza unei aplicații, acest cod local pentru campanii de donații prin SMS.

Voluntaris coordonează inițiativa pe plan local

„În 2018, prin programul nostru numit Centrul de Voluntariat Voluntaris, inițat de prin 2006, am început Semimaratonul Craiovei, care a reușit în 2019 să aducă peste 1.500 de persoane la un loc pentru 14 cauze dezvoltate de ONG-urile care și astăzi pun umărul la gestionarea situației COVID19”, transmite Cristina Catană-Bucă, reprezentantul centrului de voluntariat, președinte ARTI. „Dacă mișcarea și faptele bune au fost motto-ul care a stat la baza acestui eveniment, astăzi este important să #StamAcasa și să continuăm faptele bune susținându-i pe cei care „aleargă“ pentru viața noastră: medici, polițiști, pompieri, alt personal ISU, farmaciști, transportatori, vânzători și alții”.

Un loc comun pentru inițiativele locale de combatere a coronavirusului

În acest context, promotorul evenimentului – Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă (ARTI), prin Centrul de Voluntariat Voluntaris, a decis sa aducă într-un singur loc toate inițiativele locale de combatere a răspândirii coronavirusului, activând Semimaratonul Craiovei, ediția a 3-a 2020, (www.semimaratonulcraiovei.ro) ca platformă comună pentru modalitățile de implicare desfășurate în acest sens.

Inițiatorii locali vor centraliza și vor actualiza permanent nevoile spitalelor din Craiova, precum și evoluția recepționării de materiale primite din partea tuturor cu ajutorul https://platformacomunitara.com/, pe care urmează să o integreze pe site-ul Semimaratonului la Secțiunea Solicită/Oferă sprijin.„Cu efort, am reușit să obținem numărul unic 8837 cu textul CRAIOVA, cu sprijinul Federației Fundațiilor Comunitare și ARC România. În fiecare vineri, o să știm exact pe ce bani ne bazăm ca să putem susține constant efortul de a asigura echipamente prin înființarea FONDULUI LOCAL DE INVESTIȚII COVID19. Spun LOCAL pentru că este esențial să înțelegem că e nevoie ca resursele să ajungă unde este nevoie de ele“, adaugă coordonatorul proiectului local.

Medicii pot introduce direct pe site necesarul

Cristina Catană-Bucă explică de ce este important ca și personalul medical să se implice în acest proiect.

Pe lângă donațiile prin SMS la numărul 8836 cu textul CRAIOVA, care pot fi făcute de orice persoană, este nevoie și de realizarea unui necesar cât mai aproape de realitate:

„Pentru a face lucrurile mult mai clare și ușoare, platforma comunitară e conectată la www.semimaratonulcraiovei.ro, în așa fel încât medicii să poată introduce direct acolo necesarul. Practic, ea poate fi folosită pentru fiecare secție de spital care își asumă printr-un reprezentant să scrie ce nevoie are, ce primește și ce aparatură ar putea ajuta. Cei care vor să ducă materiale vor putea să le scrie acestora. Se pot calcula stocuri pentru a ne organiza resursele cât mai eficient“.

Trei căi de sprijin

Prin lansarea Fondului Local de Investiții COVID19, Voluntaris își propune să asigure constant echipamente de protecție pentru medicii din spitalele din Craiova și alte investiți necesare pentru a crește șansele de vindecare ale pacienților infectați cu noul virus.

În acest sens, sunt puse la dispoziția comunității următoarele modalități de implicare:

– donații on-line utilizând platforma www.semimaratonulcraiovei.ro;

– SMS la 8837 cu textul CRAIOVA, pentru a dona 2 euro. Campania se desfășoară cu sprijinul Federației Fundațiilor Comunitare din România și al Asociației pentru Relații Comunitare;

– susținând una din inițiativele de strângere de fonduri existente la nivelul Craiovei și prezentate pe site-ul Semimaratonului – https://www.semimaratonulcraiovei.ro/comunitatea-locala-se-implica/;

– sponsorizând direct constituirea Fondului Local de Investiții COVID19 https://www.semimaratonulcraiovei.ro/#Doneaza_SPONSORIZEAZA.

Campania #HaiCuImplicarea, o voce comună

Începând cu 24.03.2020, ARTI, prin Centrul de Voluntariat Voluntaris, a lansat campania #HaiCuImplicarea ce își propune să centralizeze toate inițiativele din comunitate realizate pentru întărirea capacității spitalelor de a gestiona situația COVID19.„Vă rugăm să utilizați #HaiCuImplicarea atunci când menționați campaniile de strângere de fonduri sau achiziții noi pentru a le putea identifica mai repede, centraliza și pentru utilizarea rațională a resurselor pe care le avem la nivel de comunitate, reușind astfel să acoperim mai multe secții din spitale!“, transmite președintele ARTI.

Sursa: https://www.gds.ro/Local/2020-04-01/coronavirus-sms-la-8837-cu-textul-craiova-pentru-donatii-pe-plan-local/