Împreună pentru o comunitate puternică

Împreună cu voluntarii de la Centrul de Voluntariat Voluntaris și avându-i alături pe ambasadorii: Emil Săndoi, Natașa Rabb, Mădălina Amon și Maria Vintilă am pus bazele unei campanii prin care ne-am dorit să oferim fiecărui craiovean ocazia de a se implica în procesul de renovare și igienizare a Secției de Pediatrie a Spitalului Filantropia. Astfel, au fost dotate saloanele cu frigidere, aer condiționat și o parte cu televizioare pentru desene animate. Totodată, a fost asigurată toată vesela de inox pentru zona de alimentație.

Detalii: www.impreuna.arti.ro

Be a Buddy, not a Bully

Prin acest proiect ne propunem organizarea a 20 de seminarii de combatere a violenței în școli, în special a formei de intimidare cunoscută sub numele de bullying.

Astfel, atât profesorii cât și elevii din clasele primare, vor avea șansa să identifice soluții concrete, să intervină prin povești terapeutice și să ofere o alternativă de interacțiune.

Ghidul de intervenție pentru profesor îl va face conștient pe acesta asupra faptului că în 73% din cazurile de bullying din școli, profesorul este cel care dă startul și modul în care el abordează elevii în ore se imprimă în modul în care ceilalți îl percep. Astfel, el va oferi liste concrete de AȘA DA și AȘA NU, precum și modele de intervenție în situații concrete, dar și un kid educațional pentru o unitate tematică pe acestă temă.

Voluntariat pentru Comunitate

Prin acest proiect ajungem în mod direct la grupurile defavorizate: copii, bătrâni și alte grupuri sociale ce necesită sprijin.

Cu sprijinul ASB Germania am reușit să ducem haine, produse de îngrijire și jucării în zone defavorizate, am asigurat echipamente medicale pentru centre medicale rurale, cărucioare și produse de îngrijire copii pentru mamele în situații dificile. Vom organiza totodată și 5 ludoteci în bibliotecile rurale incluse în Reteaua Educab.

Asigurăm o MASĂ CALDĂ în perioada sărbătorilor de iarnă cu ajutorul cantinei din incinta Școlii Româno-Britanice pentru bătrânii singuri sau cei din azile de batrâni, precum și alte tipuri de proiecte și programe destinate lor.

Ce spun cei implicați în acest proiect

Am început colaborarea cu SRB în toamna acestui an școlar, atunci când am preluat clasa pregătitoare. Încă de la început, așteptările mele au fost cu mult depășite. Fișele de lucru și prezentările zilnice ne sunt de un real folos. Acestea sunt bine realizate, atractive, imaginile utilizate stârnind interesul celor mici care acum pășesc în minunata lume a cititului și a scrisului. Foarte folositoare sunt și evaluările săptămânale care mă ajută atât pe mine, cât și pe părinți, să vedem în ce măsură cunoștințele predate au fost asimilate de către copii. Mulțumim echipei SRB pentru sprijinul acordat, pentru fiecare zâmbet adus pe chipul copiilor noștri atunci când descoperă, în fiecare dimineață, ce surprize ne mai așteaptă!

învățător Loredana Gherheș, Liceul Teoretic Amărăștii de Jos

Materialele trimise ne sunt de mare ajutor, elevii sunt entuziasmați în fiecare zi, se bucură de fiecare fișa în parte. Cu toate ca ritmul de învățare este mai lent, pot să vă  spun ca facem față provocarilor. Comparativ cu anii anteriori de predare se cunoaște o ameliorare semnificativă, copiilor le place ceea ce facem în fiecare zi, vin cu drag la școală și așteaptă cu nerăbdare să înceapă orele.

Munca mea este mult mai ușoară acum și sunt mulțumită de tot ceea ce faceți pentru noi.

Echipa care lucrează la elaborarea materialelor le mulțumim din tot sufletul!

învățător Niculina Florea - clasa pregătitoare B , Școala Gimnazială Ocolna

Pentru mine, materialele au fost o adevărată binecuvântare, neavând alte auxiliare comandate. M-au ajutat enorm, mai ales pe timpul orelor on-line, fiind accesibile și lucrând cu ei în fața ecranelor, pe platforma classroom .

Învățător Gilda Bobolocu, Liceul Teoretic Mihai Viteazul, Băilești

Colaborarea cu SRB a însemnat pentru mine, în primul rând, o schimbare de atitudine față de școală, față de tot ce reprezintă pentru noi, dascălii, acest cuvânt: elevi, predare, învățare, evaluare, reușite, eșecuri, greșeli.
           Am învățat de la oamenii implicați în acest proiect că schimbarea este mereu în noi și că putem face un învățământ de calitate și în mediul rural prin implicare, dăruire, răbdare și, bineînțeles, cu materialele primite săptămânal, însoțite de zâmbete și pupici, de la miss Andreea.
            Fișele de lucru și prezentările zilnice sunt foarte atractive și eficiente în realizarea predării-învățării. Elevii sunt nerăbdători să pornim stația de învățare pentru a descoperi surprizele zilei. Rutina zilnică a fișelor de comunicare le dă copiilor încredere și curaj, iar exercițiile cu un grad de dificultate mai ridicat îi provoacă și le testează limitele.
            De asemenea, evaluările săptămânale sunt foarte importante atât pentru elevi și părinți, cât și pentru mine atât prin modul de prezentare, dar și prin diversitatea itemilor.
            Învățăm același alfabet al limbii române, operațiile matematice sunt neschimbate, însă, prin abordarea ludică, realizată cu măiestrie, a acestor conținuturi sunt înconjurată de copii fericiți și părinți mulțumiți.
            Vă mulțumim!

Învățător Alina Chiriță, Liceul Teoretic Amărăștii de Jos