REPER

Construim împreună modele de implicare comunitară!

Școala Româno-Britanică

Scopul proiectului este acela de a construi un model educațional sub forma unui concept replicabil integral sau parțial în rândul comunitații locale craiovene.

Detalii:  http://scoalabritanica.ro

Platforma comunitară

Platforma EduBenefits urmărește să aducă la un loc cei mai importanți actori sociali care să optimizeze în interesul comunității locale utilizarea resurselor pe care le au la dispoziție!

Detalii:  http://www.platformacomunitara.com

Cardul EduBenefits

Cardul EduBnefits este primul instrument de beneficii extra-salariale din România ce operaționalizează marketingul comunitar în rândul companiilor, abonamentele plătite pentru ca beneficiile să fie disponibile angajaților finanțând Școala Româno-Britanică, modelul educațional aplicat dezvoltat de asociația noastră. Acest card urmărește, ca o dată cu dezvoltarea sa, să creeze un Fond pentru Educație ce va acorda granturi altor organizații neguvernamentale sau structuri pilot. – www.edubenefits.info

Detalii: http://edubenefits.info

Conferințele EduBenefits

Conferințele bianuale prin care sunt aduse la un loc cele trei sectoare economice majore (profit, non-profit și public) pentru a stabili puncte de interes comune, dar și metode de optimizare a utilizării resurselor pe care le angajăm cu toții în procesul de dezvoltare a comunităților de intervenție.

Detalii: Pagina Facebook

SAD

STOP ANALFABETISMULUI DREPT MOȘTENIRE

Învățătorii care inspiră

Ghidul reprezintă un set de indicatori de rezultat ce asigură implementarea principiului “niciun copil lăsat în urmă”. Astfel, învățătorii au la dispoziție, gratuit, un set complet de indicatori semestriali și anuali ce îi pot ghida în monitorizarea progresului individual al elevilor proprii. Mai mult, în cadrul ghidului sunt oferite modele de instrumente de planificare și implementare a currciulumului, dar și un model de raport de progres către părinți.

Detalii

Școli asociate SRB

Prin intermediul conceptului de școli asociate, implementat de Școala Româno-Britanică din 2017, în fiecare nou an școlar o unitate de învățământ din mediul rural beneficiază de suport logistic și de resurse educaționale puse la dispoziție gratuit.

Detalii:  www.consturimscoli.ro

Școala de vară la țară

Cursuri de alfabetizare pentru copii care nu urmează nicio formă de învățământ, workshop-uri motivaționale, tabere de educație prin aventură, seminarii sanitare, sesiuni de teatru social și mentorat pentru copiii cu risc de abandon scolar și familiile lor.

Detalii

A doua șansă

Program ce are ca scop sprijinirea persoanelor care au parasit timpuriu scoala sau nu au absolvit invatamantul obligatoriu pentru recuperarea invatamantului primar.

Detalii:  http://www.inapoilascoala.ro/

Educație prin coaching

Prin acest program ne propunem să replicăm proiectul Zburd al Asociației ROI în Regiunea Sud-Vest Oltenia.

Proiectul și-a propus să identifice cauzele reale a gradului mic de promovabilitate și să ofere un sprijin real liceeniilor care își doresc să învețe și să promoveze Bacalaureatul. Uneori cauzele sunt legate de lipsa unei sume minime pentru ca un tânăr să poată merge la școală, alteori frica de eșec îl împiedică pe tânăr chiar să se pregătească și să se înscrie la BAC.

Detalii

Faptul că nu poți face totul, nu este o scuză pentru a nu face nimic!

FII VOLUNTAR!

Fii voluntar!

“Voluntariatul este activitatea desfășurată din proprie inițiativă, prin care o persoana fizică își oferă timpul, talentele și energia în sprijinul altora fără sprijinul altora o recompensă de natură financiară, dar care poate deconta cheltuielile realizate în sprijinul proiectului în care este implicată.”

Detalii

Managementul voluntarilor

ARTI este membru fondator al Federației VOLUM, Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS Craiova fiind inclus în Rețeaua Națională a Centrelor de Voluntariat din România. Noi asigurăm suport gratuit pentru toate organizațiile care lucrează cu voluntarii pentru a avea un management sănătos al acestora în structurile în care sunt integrați: training, mentorat, furnizare de resurse și kituri de management.

Vă punem a dispoziție și o serie de documente de sprijin pentru desfașurarea activitaților de voluntariat. O parte din aceste resurse sunt disponibile accesând http://federatiavolum.ro/resurse/

Detalii

Proiecte

Fiecare dintre noi își dorește să aducă o schimbare în mai bine comunității din care face parte.

Prin proiectele pe care Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS le desfășoară demonstrăm că suntem mult mai puternici împreună și putem folosi această forță pentru a genera o schimbare pozitivă extrem de necesară.

Faptul că nu poți face totul nu este o scuză pentru a nu face nimic!

Detalii

Centrul de Training

Resursele umane sunt cheia oricărei schimbări! Pune piesa potrivită acolo unde e nevoie de ea!

Formare profesională

Proiectul strategic “Dezvoltarea inovatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului strategic romanesc” a fost implementat de Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa, in parteneriat cu PRO VOBIS – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat si SIVECO Romania.

Detalii

Formarea cadrelor didactice

Beneficiarul a fost Ministerul Educației și Cercetării Științifice, prin cele 585 persoane implicate în proiect, în vederea optimizării curriculare.

Cadrele didactice din învățământul preuniversitar au fost formate în domeniul politici publice în educație, management educațional, managementul conflictelor, planificare strategică și bugetară, management public.

Detalii

Portofoliu de clienți

Au avut si au incredere in noi o multime de companii pe care le-am ajutat si împreună cu are am construit relații durabile.
Fiecare  partener , fiecare caz reprezinta un proiect in care ne-m implicat aducand beneficii educationale  transformaționale

Detalii

CISO (Centrul de Insertie Socială)

Cum arată România celor 34,4% inactivi pe piața muncii? Fă-o să arate diferit!

SUPORT

Centrul de informare și consiliere pentru copii și părinți – serviciu social în curs de acreditare.