Economie Socială

Economia socială în România include în principal activitățile organizaţiilor neguvernamentale, cooperative, de ajutor reciproc –  activități independente de sectorul public.

Economia socială servește interesul general prin creşterea gradului de ocupare a persoanelor aparţinând grupurilor vulnerabile, producerea şi furnizarea de bunuri, prestarea de servicii, execuţia de lucrări.
Unul din cele mai importante sectoare de activitate pentru organizaţiile din economia socială este sectorul serviciilor de interes general (social, educaţie, formare profesională şi ocupare).

Acest sector contribuie semnificativ la dezvoltarea coeziunii şi solidarității necesare oricărei societăţi. 

Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă a inițiat două structuri de economie socială: Franciza SRB și Cardul Edubenefits.

Franciza SRB

Franciza Școala Româno-Britanică

Școala Româno-Britanică este un concept dezvoltat de Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă în cadrul programului său strategic REPER, program de creștere a calității educației din România, francizat prin intermediul companiei FRANCIZA EDUCAȚIONALĂ SRB începând cu 2019.

Detalii http://www.scoalabritanica.ro

Evoluție:

–     Mai 2019 – prima franciză: SRB Suceava

–     Februarie 2020 – a doua franciză: SRB Brâncoveanu Craiova

–     Iunie 2022 – a treia franciză: SRB Galați

EDUBENEFITS

Cardul EduBenefits

EduBenefits este un proiect educațional unic în România, un instrument inovator de marketing comunitar, primul concept de acest tip care finanțează programe educaționale precum SRB, SAD, Școli SMART pentru copii SMART.

Companiile, pe cont propriu sau în parteneriat cu o organizație non-profit sau o instituție, promovează o imagine, un produs sau un serviciu, în beneficiul ambelor parți. 

Marketingul comunitar este mijlocul prin care este folosită puterea unei mărci  precum Școala Româno-Britanică, pentru a demonstra public angajamentul financiar luat de compania respectivă față de problemele sociale cele mai stringente, vizând în același timp și obiectivele de afaceri. 

Cardul  EduBenefits catalizează resurse din comunitate pentru transformarea educației.

Acest instrument va fi replicat la nivel national!

Detalii: https://edubenefits.scoalabritanica.ro