#HaiCuImplicarea

 Gandit drept un eveniment de strangere de fonduri pentru proiecte din comunitate, Semimaratonul Craiovei a demarat in anul 2018, inregistrand doua editii pana in acest an, cu aproximativ 1600 de participanti in total, care au alergat pentru 10, respective  14 cauze anual.

Daca miscarea si faptele bune au fost motto-ul care au stat la baza acestui eveniment, astazi este important sa #StamAcasa si sa continuam faptele bune sustinandu-i pe cei care “alearga” pentru viata noastra: medici, politisti, pompieri, alt personal ISU, farmacisti, transportatori, furnizori de utilitati,  vanzatori etc.

In acest context, promotorul evenimentului – Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa prin Centrului de Voluntariat VOLUNTARIS a decis sa aduca intr-un singur loc toate initiativele locale de combatere a raspandirii coronavirusului, activand Semimaratonul Craiovei, editia a III-a 2020, (www.semimaratonulcraiovei.ro) ca platforma comuna pentru modalitatile de implicare desfasurate in acest sens.

Astfel, incepand cu data de  24.03.2020, ARTI prin Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS a lansat campania #HaiCuImplicarea prin care centralizeaza initiativele din comunitate (private si publice)  realizate pentru intarirea capacitatii spitalelor de a gestiona situatia COVID19.

Pentru comunitate punem la dispozitia comunitatii urmatoarele modalitati de implicare:

Va rugam sa utilizati #HaiCuImplicarea atunci cand mentionati campaniile de strangere de fonduri sau achizitii noi pentru a le putea identifica mai repede, centraliza si in acest fel sa contribuim la refacerea  necesarului de dotari si echipamente, precum si la utilizarea rationala a resurselor pe care le avem la nivel de comunitate, reusind astfel sa acoperim mai multe sectii din spitale!

Este nevoie sa #StamAcasa, dar nu sa #StamDegeaba!

 

Situatie centralizata PROIECT: #HaiCuImplicarea

 

Centralizarea initiativelor din comunitate (private si publice)  realizate pentru intarirea capacitatii spitalelor de a gestiona situatia COVID19 se realizeaza cu ajutorul https://platformacomunitara.com/ integrata pe site-ul Semimaratonului la Sectiunea SOLICITA/OFERA SPRIJIN.

Prin lansarea  Fondului Local de Investitii COVID19 intentionam sa asiguram constant echipamente de protectie pentru medicii din spitalele din Craiova si alte investiti necesare pentru a creste sansele de vindecare ale pacientilor infectati cu noul virus!

“ARTI reprezintă motorul comunităților locale din România în a-și dezvolta soluții reale pentru problemele cu care se confruntă. Credem cu adevărat că oamenii reprezintă adevărata resursă a României, iar misiunea noastră este aceea de a-i educa pentru viitor și pentru a genera noi schimbări sociale.”

Cristina Catană-Bucă, Președinte ARTI

“Felicit inițiativele ARTI și apreciez implicarea lor alături de alte proiecte ale comunității. Colaborarea Bebevesel si ARTI aduce de fiecare dată un real succes fiecărui eveniment. Mereu activi, mereu cu spirit civic, mereu cu idei de a se implica în viața socială, echipa ARTI este un exemplu că totul se poate dacă se vrea. Le apreciez forța de a face lucruri și le mulțumesc pentru toate momentele atât de frumoase care ne leagă!”

Simona Vasile, Organizator evenimente pentru părinți și copii în Craiova

“Sunt lucruri care îți rămân tatuate pe suflet. Sunt imagini ce intră în categoria amintirilor prețioase ce mai revin în prim plan din când în când.
Nu mai are rost să spun ce reprezintă pentru mine cariera mea muzicală, prezența pe scenă, emiterea emoțiilor prin intermediul melodiilor către oameni. Nu am cum să uit începutul…
Scena concursului “Micul Artist”…colegii cu doamna învățătoare în primul rând…primul meu premiu..sunt câteva din culorile ce aparțin tabloului de început.
Echipa care a organizat acest proiect are o ideologie atrăgătoare pentru mine. Ei își propun să îi încurajeze pe tineri să facă ce le dictează sufletul..să-și urmeze visul..să lupte pentru asta…să îi ajute si pe ceilalți să se ridice. În ceea ce mă privește..de la acea participare am început să văd mai clar care e drumul meu.. Mă bucur mult că am avut ocazia să colaborez cu ei.”

Cristian Sanda, finalist la Vocea României

Pentru mine, ȘCOALA ROMÂNO-BRITANICĂ este un mediu educațional care INSPIRĂ: îi inspiră BUCURIE fiului meu atunci când învață, îi prețuiește CURIOZITATEA și îi suflă în aripi în firescul fiecărei zile; îmi inspiră mie ÎNCREDERE că fiul meu primește aici experiențe folositoare în viață, atât din punct de vedere cognitiv, cât și din perspectiva cunoașterii realității. Ca elev al Școlii Româno-Britanice, fiul meu face parte dintr-o comunitate școlară cu PRINCIPII SĂNĂTOASE care încurajează și sprijină DEZVOLTAREA EDUCAȚIEI. Școala Româno-Britanică este pentru noi o FAMILIE extinsă în care simțim că elevii cresc frumos într-un mediu benefic și serios care le inspiră SIGURANȚĂ și ATENȚIE și care îi inspiră să iubească învățătura.

Adriana Lăzărescu, Mama lui Ștefan – Școala Româno-Britanică, Red House clasa a II-a

Dorința firmei noastre de a intra în grupul de parteneri Edubenefits pentru susținerea educației a fost determinată de încredere față de acest proiect și de încrederea noastră legată de importantă educației în societatea în care trăim. Iar legat de importanța educației o să las pe alții să vorbească despre valorile ei:

– Tot ceea ce n-aveam de la naștere și de care avem nevoie când suntem mari, ne este dat prin educație. Această educație ne vine de la natură, de la oameni sau de la lucruri. Jean Jacques Rousseau
– Educația este cea mai bună arma pe care o puteti folosi pentru a schimba lumea – Nelson Mandela.”

Bogdan Buzatu, Oltenia Garden