Furnizarea de know how catre profesori din invatamantul primar prin ghiduri de buna practica, trainguri si mentorat. Primul Ghid a fost lansat in mai 2018, alaturi de Excelenta sanAmbasadorul Marii Britanii Paul Brummell.

Într-un cadru festiv, într-una dintre salile de conferinte ale Hotelului Ramada, scoala Romano-Britanica din Craiova a lansat la începutul acestei saptamani „Ghidul pentru învatatori care inspira”. Ceremonia a fost onorata de prezenta ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord la Bucuresti, Excelenta Sa Paul Brummell, a directorului British Council din Bucuresti, Nigel Bellingham, si a inspectoarei generale a Inspectoratului scolar Judetean Dolj, Monica Suna. „Ma bucur ca am reusit sa organizam acest eveniment si, mai ales, ma bucur ca Excelenta Sa Paul Brummell si domnul director al British Council Bucuresti, domnul Nigel Bellingham, au acceptat sa participe la aceasta festivitate. A fost o onoare pentru noi sa îi avem drept oaspeti si, totodata, acest lucru ne obliga sa tinem stacheta ridicata în anii care urmeaza. Excelenta Sa domnul ambasador este, de altfel, un prieten mai vechi al scolii noastre, un sustinator al eforturilor noastre care ne onoreaza cu atentia sa înca de la înfiintarea acestei unitati de învatamant. «Ghidul pentru învatatori care inspira» a fost gandit ca o unealta care sa ajute cadrele didactice în desfasurarea nobilei meserii pe care si-au ales-o. Este, concret, un curriculum integrat pentru clasa pregatitoare care atinge toate aspectele activitatii didactice: proiectare, implementare si evaluare“, a declarat Cristina Catana – Buca, presedinta Asociatiei Romane a Tinerilor cu Initiativa, fondatoarea scolii Romano-Britanice din Craiova. „Este o zi foarte frumoasa pentru ca reprezinta ziua în care se lanseaza acest ghid metodic. Sunt foarte fericit sa revin la Craiova, am vizitat scoala Romano-Britanica anul trecut cand am fost aici, iar Cristina si colegii sai mi-au descris proiectul. Pentru mine este un proiect foarte frumos, foarte ambitios, foarte important si pentru Romania. Îi felicit pentru realizarea acestuia!“, a vorbit auditoriului, într-o romana cursiva, Excelenta Sa Brummell. Evenimentul s-a încheiat în fata unui ceai fierbinte, unde participantii au putut sa-si împartaseasca în mod liber opiniile atat cu privire la evenimentul ce tocmai se încheiase, cat si fata de sistemul educational romanesc, în general.

“ARTI reprezintă motorul comunitătilor locale din România în a-și dezvolta soluții reale pentru problemele cu care se confruntă. Credem cu adevărat ca oamenii reprezintă adevarata resursă a României, iar misiunea noastră este aceea de a-i educa pentru viitor și pentru a genera noi schimbări sociale.”

Cristina Catană-Bucă, Președinte ARTI

“Felicit inițiativele ARTI și apreciez implicarea lor alături de alte proiecte ale comunității. Colaborarea Bebevesel si ARTI aduce de fiecare dată un real succes fiecărui eveniment. Mereu activi, mereu cu spirit civic, mereu cu idei de a se implica în viața socială, echipa ARTI sunt un exemplu ca totul se poate dacă se vrea. Le apreciez forța de a face lucruri și le mulțumesc pentru toate momentele atât de frumoase care ne leagă!”

Simona Vasile, Organizator evenimente pentru părinți și copii în Craiova

“Sunt lucruri care îți rămân tatuate pe suflet. Sunt imagini ce intră în categoria amintirilor prețioase ce mai revin în prim plan din când în când.
Nu mai are rost să spun ce reprezintă pentru mine cariera mea muzicală, prezența pe scenă, emiterea emoțiilor prin intermediul melodiilor către oameni. Nu am cum să uit începutul…
Scena concursului “Micul Artist”…colegii cu doamna învățătoare în primul rând…primul meu premiu..sunt câteva din culorile ce aparțin tabloului de început.
Echipa care a organizat acest proiect are o ideologie atrăgătoare pentru mine. Ei își propun să îi încurajeze pe tineri să facă ce le dictează sufletul..să-și urmeze visul..să lupte pentru asta…să îi ajute si pe ceilalți să se ridice. În ceea ce mă privește..de la acea participare am început să văd mai clar care e drumul meu.. Mă bucur mult că am avut ocazia să colaborez cu ei.”

Cristian Sanda, finalist la Vocea României

Pentru mine, ȘCOALA ROMÂNO-BRITANICĂ este un mediu educațional care INSPIRĂ: îi inspiră BUCURIE fiului meu atunci când învață, îi prețuiește CURIOZITATEa și îi suflă în aripi în firescul fiecărei zile; îmi inspiră mie ÎNCREDERE că fiul meu primește aici experiențe folositoare în viață, atât din punct de vedere cognitiv, cât și din perspectiva cunoașterii realității. Ca elev al Școlii Româno-Britanice, fiul meu face parte dintr-o comunitate școlară cu PRINCIPII SĂNĂTOASE care încurajează și sprijină DEZVOLTAREA EDUCAȚIEI. Școala Româno-Britanică este pentru noi o FAMILIE extinsă în care simțim că elevii cresc frumos într-un mediu benefic și serios care le inspiră SIGURANȚĂ și ATENȚIE și care îi inspiră să iubească învățătura.

Adriana Lăzărescu, Mama lui Ștefan – Școala Româno-Britanică, Red House clasa a II-a
SPRIJINĂ!