Învățători care inspiră

Furnizarea de know – how către profesori din învățământul primar prin ghiduri de bună practică, trainguri și mentorat. Primul Ghid a fost lansat în mai 2018, alături de Excelența sa Ambasadorul Marii Britanii  – Paul Brummell.

Într-un cadru festiv găzduit de Hotelul Ramada – Școala Româno-Britanică din Craiova a lansat „Ghidul pentru învățători care inspiră”. Ceremonia a fost onorată de prezența Ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord la București, Excelența Sa Paul Brummell, a directorului British Council din București, Nigel Bellingham, și a inspectorului general al Inspectoratului Școlar Județean Dolj, Monica Sună.

„Mă bucur că am reușit să organizăm acest eveniment și, mai ales, mă bucur că Excelența Sa Paul Brummell și domnul director al British Council București, domnul Nigel Bellingham, au acceptat să participe la această festivitate. A fost o onoare pentru noi să îi avem drept oaspeți și, totodată, acest lucru ne obligă să ținem ștacheta ridicată în anii care urmează. Excelența Sa domnul Ambasador este, de altfel, un prieten mai vechi al școlii noastre, un susținător al eforturilor noastre care ne onorează cu atenția sa încă de la înființarea acestei unități de învățământ. «Ghidul pentru învățători care inspiră» a fost gândit ca o unealtă care să ajute cadrele didactice în desfășurarea nobilei meserii pe care și-au ales-o. Este, concret, un curriculum integrat pentru clasa pregătitoare care atinge toate aspectele activității didactice: proiectare, implementare și evaluare“, a declarat Cristina Catană – Bucă, președintele Asociației Române a Tinerilor cu Inițiativă, fondatorul Școlii Româno-Britanice din Craiova.

 „Este o zi foarte frumoasă pentru că reprezintă ziua în care se lansează acest ghid metodic. Sunt foarte fericit să revin la Craiova, am vizitat Școala Româno-Britanică anul trecut când am fost aici, iar Cristina și colegii săi mi-au descris proiectul. Pentru mine este un proiect foarte frumos, foarte ambițios, foarte important și pentru România. Îi felicit pentru realizarea acestuia!“, a vorbit auditoriului, într-o română cursivă, Excelența Sa Brummell.

 Evenimentul s-a încheiat în fața unui ceai fierbinte, moment în care participanții au putut să-și împărtășească în mod liber opiniile atât cu privire la evenimentul ce tocmai se încheiase, cât și față de sistemul educațional românesc, în general.

“ARTI reprezintă motorul comunităților locale din România în a-și dezvolta soluții reale pentru problemele cu care se confruntă. Credem cu adevărat că oamenii reprezintă adevărata resursă a României, iar misiunea noastră este aceea de a-i educa pentru viitor și pentru a genera noi schimbări sociale.”

Cristina Catană-Bucă, Președinte ARTI

“Felicit inițiativele ARTI și apreciez implicarea lor alături de alte proiecte ale comunității. Colaborarea Bebevesel si ARTI aduce de fiecare dată un real succes fiecărui eveniment. Mereu activi, mereu cu spirit civic, mereu cu idei de a se implica în viața socială, echipa ARTI este un exemplu că totul se poate dacă se vrea. Le apreciez forța de a face lucruri și le mulțumesc pentru toate momentele atât de frumoase care ne leagă!”

Simona Vasile, Organizator evenimente pentru părinți și copii în Craiova

“Sunt lucruri care îți rămân tatuate pe suflet. Sunt imagini ce intră în categoria amintirilor prețioase ce mai revin în prim plan din când în când.
Nu mai are rost să spun ce reprezintă pentru mine cariera mea muzicală, prezența pe scenă, emiterea emoțiilor prin intermediul melodiilor către oameni. Nu am cum să uit începutul…
Scena concursului “Micul Artist”…colegii cu doamna învățătoare în primul rând…primul meu premiu..sunt câteva din culorile ce aparțin tabloului de început.
Echipa care a organizat acest proiect are o ideologie atrăgătoare pentru mine. Ei își propun să îi încurajeze pe tineri să facă ce le dictează sufletul..să-și urmeze visul..să lupte pentru asta…să îi ajute si pe ceilalți să se ridice. În ceea ce mă privește..de la acea participare am început să văd mai clar care e drumul meu.. Mă bucur mult că am avut ocazia să colaborez cu ei.”

Cristian Sanda, finalist la Vocea României

Pentru mine, ȘCOALA ROMÂNO-BRITANICĂ este un mediu educațional care INSPIRĂ: îi inspiră BUCURIE fiului meu atunci când învață, îi prețuiește CURIOZITATEA și îi suflă în aripi în firescul fiecărei zile; îmi inspiră mie ÎNCREDERE că fiul meu primește aici experiențe folositoare în viață, atât din punct de vedere cognitiv, cât și din perspectiva cunoașterii realității. Ca elev al Școlii Româno-Britanice, fiul meu face parte dintr-o comunitate școlară cu PRINCIPII SĂNĂTOASE care încurajează și sprijină DEZVOLTAREA EDUCAȚIEI. Școala Româno-Britanică este pentru noi o FAMILIE extinsă în care simțim că elevii cresc frumos într-un mediu benefic și serios care le inspiră SIGURANȚĂ și ATENȚIE și care îi inspiră să iubească învățătura.

Adriana Lăzărescu, Mama lui Ștefan – Școala Româno-Britanică, Red House clasa a II-a

Dorința firmei noastre de a intra în grupul de parteneri Edubenefits pentru susținerea educației a fost determinată de încredere față de acest proiect și de încrederea noastră legată de importantă educației în societatea în care trăim. Iar legat de importanța educației o să las pe alții să vorbească despre valorile ei:

– Tot ceea ce n-aveam de la naștere și de care avem nevoie când suntem mari, ne este dat prin educație. Această educație ne vine de la natură, de la oameni sau de la lucruri. Jean Jacques Rousseau
– Educația este cea mai bună arma pe care o puteti folosi pentru a schimba lumea – Nelson Mandela.”

Bogdan Buzatu, Oltenia Garden