Semimaratonul Craiovei  – primul eveniment de fundraising din Craiova, un eveniment de alergare cu strngere de fonduri pentru proiecte din comunitate.

Desfasurat pe data de 4 noiembrie a.c, prima ediție a evenimentului a adus impreuna peste 400 de oameni  care au alergat pentru schimbarile pozitive in care cred.

in cadrul evenimentului s-au organizat urmatoarele curse: semimaraton individual si stafeta, 14 km, 7 km, cursa populara de 2 km, cursele pentru Copiii intre 2 si 13 ani, cursa bebelusilor si Canicros. Traseul  a fost cu pornire din parcarea Salii Polivalente –  Stadionul Ion Oblemenco – Parcul Tineretului. Cursa bebelusilor s-a desfasurat in interiorul Salii Polivalente.

16290 de lei a fost suma stransa, bani care au mers catre fiecare dintre cele 10 cauze inscrise:

  1. “Stop Analfabetismului Drept mostenire (SAD)“ – Promotor ARTI – Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa – 4850 lei

Alergatorii au sustinut stoparea analfabetismului din Romania. Prin gestul lor, 75 de copii din scolile pilot din Dragotesti si Valea Stanciului vor avea acces la o educatie bazata pe un curriculum integrat si atractiv, utilizand tehnologii moderne, invatarea contextuala si prin emotii.

2.“Putem schimba destine“ – Asociatia de Consultanta si Consiliere Economico-Sociala Oltenia -1740 lei

Taxele de participare vor merg catre achizitionarea unui echipament radiologic functional in cadrul Clinicii de Pediatrie a Spitalului Municipal Filantropia Craiova care detine, in prezent, o instalatie fixa RONTGEN-DIAGNOSTIC cu un post grafie, fabricata si pusa in functiune in anul 1982.

3.“Zambiti pe Corabia lui Barba-Deasa” – FUNDATIA ANYA – 2000 lei

Cu sprijinul sportivilor inscrisi la cursele din cadrul Semimaratonului copiii cu dizabilitati neuro-cognitive si/sau motorii pot participa la spectacole interactive (piese de teatru de scurta durata), in conditiile adaptate nevoilor lor, impreuna cu prietenii, cu sau fara nevoi speciale.

  1. “Invat sa fiu independent!” – ANCAAR filiala Craiova (Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania filiala Craiova) -2020 lei

Alergand pentru ei, 25 de copii si tineri cu autism pot beneficia de terapii specifice oferite de un personal calificat in acest domeniu, pentru recuperarea si integrarea lor.

5.“Vreau in clasa a noua!” – World Vision Romania – 1340 lei

Copii din mediul rural, din judetul Dolj, care nu isi pot continua studiile liceale din cauza lipsei de sustinere financiara, vor fi sprijiniti sa mearga la liceu prin burse lunare, participari la activitati de socializare, seminarii, excursii si tabere scolare.

6.“Centrul Social de Urgenta pentru persoane fara adapost „Sf. Vasile” – Asociatia Vasiliada -1550 lei

Una din familiile aflate in acest moment in centrul  social poate sa fie ajutata sa-si gaseasca linistea mult cautata, sa acorde mai mult timp educarii copiilor si mai ales sa ofere un cadru adecvat cresterii acestora in bune conditii, feriti de un mediu care le-ar putea influenta viata in sens negativ, prin asigurarea unei locuinte.

7.“AJUNGEM MARI” – Asociatia Libdenfeld – 310 lei

Proiectul se desfasoara in 24 judete si in Bucuresti. Prin el se asigura sustinere si educatie pentru copii si tineri din centrele de plasament. Asociatia ofera cursuri vocationale, vizite si tabere, ateliere si alte activitati anual pentru 2000 de copii constant, implicand pentru acestea peste 1300 voluntari.

  1. “Vreau sa merg la liceu!” – Asociatia Inimi Creative -80 lei

Participantii au aleargat pentru ca tinerii proveniti  din mediul rural sa aiba sanse egale cu cei nascuti si crescuti in mediul urban, adaptandu-se la liceu si scazand rata abandonului scolar.

9.„Cateii care salveaza vieti!” – Centrul de Educare Canina – 580 lei

Alergatorii sustin pregatirea cainilor pentru interventia lor in situatii de urgenta, salvand astfel vietilor oamenilor.

  1. “Sanatatea satelor” – Fundatia Gazeta de Sud -1360 lei

Alergatorii sustin investigatii medicale gratuite realizate de o echipa de medici in randul populatiei defavorizate din mediul rural

Au fost acordate in total peste 250 de premii, fiind premiati toti participantii la cursele de fotolii rulante, copii, bebelusi si Canicros.  Sponsorul evenimentului a fost Auchan Craiovita si Galeriile Auchan Craiovita.

Evenimentul sportiv a fost organizat de Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa, in cadrul programului sau permanent Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS, in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local Municipal Craiova, Muzeul Olteniei Craiova, Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Dolj, BebeVesel.ro, CSM, SCM, Sala Polivalenta Craiova, Palatul Copiilor Craiova, JCI Craiova, American Experience Craiova, Ansamblul Folcloric Maria Tanase, obiectivul fiind acela de a implica intrega comunitate in organizarea Semimaratonului.

https://www.semimaratonulcraiovei.ro/

“ARTI reprezintă motorul comunităților locale din România în a-și dezvolta soluții reale pentru problemele cu care se confruntă. Credem cu adevărat că oamenii reprezintă adevărata resursă a României, iar misiunea noastră este aceea de a-i educa pentru viitor și pentru a genera noi schimbări sociale.”

Cristina Catană-Bucă, Președinte ARTI

“Felicit inițiativele ARTI și apreciez implicarea lor alături de alte proiecte ale comunității. Colaborarea Bebevesel si ARTI aduce de fiecare dată un real succes fiecărui eveniment. Mereu activi, mereu cu spirit civic, mereu cu idei de a se implica în viața socială, echipa ARTI este un exemplu că totul se poate dacă se vrea. Le apreciez forța de a face lucruri și le mulțumesc pentru toate momentele atât de frumoase care ne leagă!”

Simona Vasile, Organizator evenimente pentru părinți și copii în Craiova

“Sunt lucruri care îți rămân tatuate pe suflet. Sunt imagini ce intră în categoria amintirilor prețioase ce mai revin în prim plan din când în când.
Nu mai are rost să spun ce reprezintă pentru mine cariera mea muzicală, prezența pe scenă, emiterea emoțiilor prin intermediul melodiilor către oameni. Nu am cum să uit începutul…
Scena concursului “Micul Artist”…colegii cu doamna învățătoare în primul rând…primul meu premiu..sunt câteva din culorile ce aparțin tabloului de început.
Echipa care a organizat acest proiect are o ideologie atrăgătoare pentru mine. Ei își propun să îi încurajeze pe tineri să facă ce le dictează sufletul..să-și urmeze visul..să lupte pentru asta…să îi ajute si pe ceilalți să se ridice. În ceea ce mă privește..de la acea participare am început să văd mai clar care e drumul meu.. Mă bucur mult că am avut ocazia să colaborez cu ei.”

Cristian Sanda, finalist la Vocea României

Pentru mine, ȘCOALA ROMÂNO-BRITANICĂ este un mediu educațional care INSPIRĂ: îi inspiră BUCURIE fiului meu atunci când învață, îi prețuiește CURIOZITATEA și îi suflă în aripi în firescul fiecărei zile; îmi inspiră mie ÎNCREDERE că fiul meu primește aici experiențe folositoare în viață, atât din punct de vedere cognitiv, cât și din perspectiva cunoașterii realității. Ca elev al Școlii Româno-Britanice, fiul meu face parte dintr-o comunitate școlară cu PRINCIPII SĂNĂTOASE care încurajează și sprijină DEZVOLTAREA EDUCAȚIEI. Școala Româno-Britanică este pentru noi o FAMILIE extinsă în care simțim că elevii cresc frumos într-un mediu benefic și serios care le inspiră SIGURANȚĂ și ATENȚIE și care îi inspiră să iubească învățătura.

Adriana Lăzărescu, Mama lui Ștefan – Școala Româno-Britanică, Red House clasa a II-a

Dorința firmei noastre de a intra în grupul de parteneri Edubenefits pentru susținerea educației a fost determinată de încredere față de acest proiect și de încrederea noastră legată de importantă educației în societatea în care trăim. Iar legat de importanța educației o să las pe alții să vorbească despre valorile ei:

– Tot ceea ce n-aveam de la naștere și de care avem nevoie când suntem mari, ne este dat prin educație. Această educație ne vine de la natură, de la oameni sau de la lucruri. Jean Jacques Rousseau
– Educația este cea mai bună arma pe care o puteti folosi pentru a schimba lumea – Nelson Mandela.”

Bogdan Buzatu, Oltenia Garden