Proiectul strategic “Dezvoltarea inovatiei, creativitatii, responsabilitatii si sustenabilitatii antreprenoriatului strategic romanesc” a fost implementat de Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa, in parteneriat cu PRO VOBIS – Centrul National de Resurse pentru Voluntariat si SIVECO Romania, sub sloganul “Fii tanar antreprenor pentru viitor”. Acesta s-a derulat pe o perioada de 3 ani (ianuarie 2011 – decembrie 2013) si a fost cofinantat de Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, Axa prioritara 3: Cresterea adaptabilitatii lucratorilor si a intreprinderilor, Domeniul Major de Interventie 3.1. Promovarea culturii antreprenoriale, avand o valoare de 17 230 435 lei.

Obiectivul general al proiectului a constat in dezvoltarea competentelor manageriale si antreprenoriale ale cetatenilor precum si promovarea culturii de business in randul acestora, in vederea dezvoltarii spiritului intreprinzator, a cresterii competitivitatii si a generarii unui numar crescut de afaceri.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

1.Imbunatatirea abilitatilor practice si a cunostintelor teoretice ale grupului tinta prin desfasurarea a 16 cursuri de formare si prin lucrul cu 3 simulatoare de business constan din lectii interactive dedicate dobandirii de noi competente, cu scopul de a garanta o eficienta organizationala mai mare si corelarea cu cerintele pietei.

2. Perfectionarea cunostintelor grupului tinta in domeniul tehnologiei informatiei si comunicatiilor (TIC).

3. Oferirea de consiliere business prin intermediul a 6 centre regionale infiintate in cadrul proiectului persoanelor ce vor dori sa-si creeze propria lor afacere.

4. Informarea grupului tinta cu privire la mediul de afaceri, oportunitatile existente, elaborarea unui plan de afaceri si legislatia relevanta in vederea unei mai bune organizari a muncii si cresterea cotei de piata, prin intermediul a 15 workshop-uri din domeniul antreprenorial.

Pentru atingerea acestor obiective, persoanele interesate de initierea unei afaceri sau care au facut deja primii pasi in acest sens au putut urma gratuit unul dintre cele 16 cursuri de formare antreprenoriala care s-au desfasurat in cadrul proiectului.

Cele 16 cursuri organizate in cadrul proiectului au acoperit intreaga arie de formare in domeniul antreprenoriatului: „Manager proiect”, „Manager resurse umane”, „Manager al sistemului de management securitate ti sanatatein munca”, „Manger de inovare”, “Manager imbunatatire procese”, „Expert evaluator de intreprinderi”, „Contabil”, „Cercetator economistin marketing”, „Asistent in relatii publice si comunicare”, „Agent comercial”, „Competente sociale si civice (responsabilitatea sociala a companiei)”, „Competente antreprenoriale (leadership)”, „Competente antreprenoriale (negociere)”, „Competente antreprenoriale (legislatie comerciala)”, „Tehnologia informatiei si comunicarii”, incluzand si „TIC – elemente suport in managementul firma – Microsoft Project” si „Managementul documentelor”.

Trainingurile s-au desfasurat atat dupa metoda clasica, „face to face”, in cadrul a sase centre de formare infiintate la Craiova, Timisoara, Cluj Napoca, Iasi, Brasov si Constanta, cat si online, prin intermediul unei platforme interactive de e-learning.

“ARTI reprezintă motorul comunităților locale din România în a-și dezvolta soluții reale pentru problemele cu care se confruntă. Credem cu adevărat că oamenii reprezintă adevărata resursă a României, iar misiunea noastră este aceea de a-i educa pentru viitor și pentru a genera noi schimbări sociale.”

Cristina Catană-Bucă, Președinte ARTI

“Felicit inițiativele ARTI și apreciez implicarea lor alături de alte proiecte ale comunității. Colaborarea Bebevesel si ARTI aduce de fiecare dată un real succes fiecărui eveniment. Mereu activi, mereu cu spirit civic, mereu cu idei de a se implica în viața socială, echipa ARTI este un exemplu că totul se poate dacă se vrea. Le apreciez forța de a face lucruri și le mulțumesc pentru toate momentele atât de frumoase care ne leagă!”

Simona Vasile, Organizator evenimente pentru părinți și copii în Craiova

“Sunt lucruri care îți rămân tatuate pe suflet. Sunt imagini ce intră în categoria amintirilor prețioase ce mai revin în prim plan din când în când.
Nu mai are rost să spun ce reprezintă pentru mine cariera mea muzicală, prezența pe scenă, emiterea emoțiilor prin intermediul melodiilor către oameni. Nu am cum să uit începutul…
Scena concursului “Micul Artist”…colegii cu doamna învățătoare în primul rând…primul meu premiu..sunt câteva din culorile ce aparțin tabloului de început.
Echipa care a organizat acest proiect are o ideologie atrăgătoare pentru mine. Ei își propun să îi încurajeze pe tineri să facă ce le dictează sufletul..să-și urmeze visul..să lupte pentru asta…să îi ajute si pe ceilalți să se ridice. În ceea ce mă privește..de la acea participare am început să văd mai clar care e drumul meu.. Mă bucur mult că am avut ocazia să colaborez cu ei.”

Cristian Sanda, finalist la Vocea României

Pentru mine, ȘCOALA ROMÂNO-BRITANICĂ este un mediu educațional care INSPIRĂ: îi inspiră BUCURIE fiului meu atunci când învață, îi prețuiește CURIOZITATEA și îi suflă în aripi în firescul fiecărei zile; îmi inspiră mie ÎNCREDERE că fiul meu primește aici experiențe folositoare în viață, atât din punct de vedere cognitiv, cât și din perspectiva cunoașterii realității. Ca elev al Școlii Româno-Britanice, fiul meu face parte dintr-o comunitate școlară cu PRINCIPII SĂNĂTOASE care încurajează și sprijină DEZVOLTAREA EDUCAȚIEI. Școala Româno-Britanică este pentru noi o FAMILIE extinsă în care simțim că elevii cresc frumos într-un mediu benefic și serios care le inspiră SIGURANȚĂ și ATENȚIE și care îi inspiră să iubească învățătura.

Adriana Lăzărescu, Mama lui Ștefan – Școala Româno-Britanică, Red House clasa a II-a

Dorința firmei noastre de a intra în grupul de parteneri Edubenefits pentru susținerea educației a fost determinată de încredere față de acest proiect și de încrederea noastră legată de importantă educației în societatea în care trăim. Iar legat de importanța educației o să las pe alții să vorbească despre valorile ei:

– Tot ceea ce n-aveam de la naștere și de care avem nevoie când suntem mari, ne este dat prin educație. Această educație ne vine de la natură, de la oameni sau de la lucruri. Jean Jacques Rousseau
– Educația este cea mai bună arma pe care o puteti folosi pentru a schimba lumea – Nelson Mandela.”

Bogdan Buzatu, Oltenia Garden