estv.ro 2020 03 31 ARTI lansează Fondul Local de Investiții COVID19

Gândit drept un eveniment de strângere de fonduri pentru proiecte din comunitate, Semimaratonul Craiovei a demarat în anul 2018, înregistrând două ediții până în acest an, cu aproximativ 2000 de participanți în total, care au alergat pentru 14 cauze anual.
Dacă mișcarea și faptele bune au fost motto-ul care au stat la baza acestui eveniment, astăzi este important să #StamAcasa și să continuăm faptele bune susținându-i pe cei care “aleargă” pentru viața noastră: medici, polițiști, pompieri, alt personal ISU, farmaciști, transportatori, furnizori de utilități, vânzători etc.
În acest context, promotorul evenimentului – Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă prin Centrului de Voluntariat VOLUNTARIS a decis sa aducă într-un singur loc toate inițiativele locale de combatere a răspândirii coronavirusului, activând Semimaratonul Craiovei, ediția a 3-a 2020, (www.semimaratonulcraiovei.ro) ca platformă comună pentru modalitățile de implicare desfășurate în acest sens.
Centralizăm și actualizăm permanent nevoile spitalelor/ secțiilor din Craiova, precum și evoluția recepționării de materiale primite din partea tuturor cu ajutorul https://platformacomunitara.com/ integrată pe site-ul Semimaratonului la Secțiunea SOLICITĂ/OFERĂ SPRIJIN.
Prin lansarea Fondului Local de Investiții COVID19 intenționăm să asigurăm constant echipamente de protecție pentru medicii din spitalele din Craiova și alte investiți necesare pentru a crește șansele de vindecare ale pacienților infectați cu noul virus!
În acest sens punem la dispoziția comunității următoarele modalități de implicare:
donații online utilizând platforma www.semimaratonulcraiovei.ro
SMS la 8837 cu textul CRAIOVA, pentru a dona 2 euro. Campania se desfășoară cu sprijinul Federației Fundațiilor Comunitare din România și al Asociației pentru Relații Comunitare.
susținând una dintre inițiativele de strângere de fonduri existente la nivelul Craiovei și prezentate pe site-ul Semimaratonului – https://www.semimaratonulcraiovei.ro/comunitatea-locala-se-implica/
sponsorizând direct constituirea Fondului Local de Investiții COVID19 https://www.semimaratonulcraiovei.ro/#Doneaza_SPONSORISEAZA.
Începând cu data de  24.03.2020, ARTI prin Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS a lansat campania #HaiCuImplicarea ce își propune să centralizeze toate inițiativele din comunitate realizate pentru întărirea capacității spitalelor de a gestiona situația COVID19.
Vă rugăm sa utilizati #HaiCuImplicarea atunci cand mentionati campaniile de strângere de fonduri sau achizitii noi pentru a le putea identifica mai repede, centraliza și în acest fel să contribuim la refacerea  necesarului de dotari și echipamente, precum și la utilizarea rațională a resurselor pe care le avem la nivel de comunitate, reușind astfel să acoperim mai multe secții din spitale!
Este nevoie să #StămAcasă, dar nu să #StămDegeaba!

Sursa: https://www.estv.ro/arti-lanseaza-fondul-local-de-investitii-covid19/