Asociatia Romana a Tinerilor cu Initiativa finalista în Campionatul de Bine

scoala-romano-britanica-a-lansat-Ghidul-pentru-invatatori-care-inspira

Școala Româno – Britanică este înființată de Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă, școala este gândită ca un program complex de dezvoltare comunitară în care se pot vedea efectele unei educații integrate, implementate de oameni dedicați, urmărind cu strictețe toate standardele de calitate naționale și international.

Singura structură de acest tip din Regiunea Sud-Vest Oltenia, Şcoala Româno-Britanică are la bază standardele de calitate Cambridge School și pe cele ale Ministerului Educației Naționale și Cercetării Știintifice, prin Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP).

Şcoala Româno-Britanică îşi propune să imprime calitate, securitate, inovare, creativitate și responsabilitate sistemului de învățământ românesc. Bazată pe un model educațional britanic ce completează cu succes curriculum-ul național românesc, va asigura elevilor săi o dezvoltare optimă şi din punct de vedere cognitiv, relațional, fizic, emoțional și al abilităților de viață.

Principiile ce stau la baza dezvoltării acestei școli vizează crearea unui cadru adecvat  de învățare pentru elevi, ce ține cont de nevoile lor, de ritmul și potențialul individual, de stilurile de învățare, dar și de necesitatea de a creiona un proces educațional coerent, bazat pe predare și evaluare diferențiată. Astfel, absolvenții Şcolii Româno-Britanice nu doar că vor excela la examenele naționale pe care le vor avea de susținut sau la testările periodice Cambridge English, ci vor obține rezultate deosebite și în viaţa și activitatea lor de adulți, având o fundație solidă pentru întreaga lor educație.

Dintre activităţile extracurriculare la care elevii vor putea participa amintim: limba germană, sport, teatru, dans, IT, antreprenoriat, gastronomie si multe atele, adptate nevoilor identificate.

Instituţia va funcţiona pe strada Simion Bărnuţiu nr.2, iar detalii pot fi gasite accesând www.scoalabritanica.ro sau apeland 07EDUCATIE (0733 822 843)

Mesajul fondatorilor – http://scoalabritanica.ro/un-gand-de-la-fondatori/

Cristina Catană Bucă,

Președinte al Asociației Române a Tinerilor cu Inițiativă

Sursa :  oltenasul.ro