ARTI susține transformarea comunității, implicând preponderent resurse naționale și potențial uman local. Semimaratonul aduce împreună alergători, donatori, sponsori, parteneri, mass-media, ONG-uri, voluntari, autorități locale, grupuri de inițiativă etc.

Evenimentul a luat naștere din nevoia de a crea contextul ca mai multe ONG-uri să găsească resurse suplimentare pentru a-și îndeplini misiunile.  Este gândit ca un târg al ONG-urilor, în cadrul căruia fiecare organizație  are drept obiectiv prezentarea unei cauze care are nevoie de susținere financiară, prezentarea echipei și a resurselor, cunoașterea și fidelizarea susținătorilor.

Semimaratonul Craiovei are astfel drept activitate principală fundraising-ul comunitar, inovația proiectului constând în faptul că este primul eveniment de acest tip din Craiova.

Detalii: www.semimaratonulcraiovei.ro

Comunicate 

SEMIMARATON EDIȚIA a V-a 2023

POST-EVENT-COMUNICAT-PRESA-SEMIMARATONUL-CRAIOVEI

Semimaratonul Craiovei  este  primul eveniment de fundraising din Craiova, un eveniment de alergare cu strângere de fonduri pentru proiecte din comunitate.

În cadrul evenimentului s-au organizat 9 tipuri de curse:

 • semimaraton individual
 • semimaraton ștafetă,
 • cursa de 14 km,
 • cursa de 7 km,
 • cursa populară de 2 km,
 • cursa fotoliilor rulante
 • cursele pentru copiii între 2 și 13 ani,
 • cursa bebelușilor de mers de-a bușilea

Traseul a fost cu pornire din parcarea Sălii Polivalente –  Stadionul ʺIon Oblemencoʺ – Parcul Tineretului și retur.

Cursa bebelusilor s-a desfășurat în interiorul Sălii Polivalente.

 • Prima ediție a Semimaratonului Craiovei s-a desfășurat pe data de 4 noiembrie 2018 și a adus împreună 10 ONG-uri cu tot atâtea cauze de susținut și peste 400 de oameni care au alergat pentru schimbările pozitive în care cred.
 • Ediția a doua a Semimaratonului Craiovei s-a desfășurat în data de 29 septembrie 2019, a adus împreună 14 ONG-uri cu tot atâtea cauze de susținut și peste 1200 de alergători.
 • Cauza pentru care s-a alergat la Semimaratonului Craiovei 2020 ediția a III-a ROGVAIV(A) („Totul va fi bine!”)  a fost susținerea Fondului Local de Investiții COVID19 – susținerea sănătății sistemului de educație din Craiova pentru gestionarea situației provocată de criza COVID19.

126 de alergătorii s-au înscris în anul 2020. S-a alergat în intervalul 20 iulie – 20 septembrie 2020.

 • Pe data de  09 octombrie 2022 a avut loc cea de-a patra ediție a “Semimaratonului Craiovei”. Evenimentul s-a bucurat de o participare de cca. 1500 de persoane! 8 au fost cauzele pe care cei peste 700 de alergătorii înscriși le-au putut susține prin participarea la una dintre cele 9 curse.

RAPORT REZULTATE

SEMIMARATON EDIȚIA a IV-a 2022

Raport-2022-final-Semimaraton

RAPORT REZULTATE

SEMIMARATON EDIȚIA a III-a (ediție virtuală) ROGVAIV(A)  2020

Raport-rezultate-Semimaratonul-Craiovei-editia-a-treia-2020

RAPORT REZULTATE

SEMIMARATON EDIȚIA a II-a – 29 septembrie 2019

SEMIMARATON-EDITIA-A-II-A-RAPORT-REZULTATE-2019

RAPORT REZULTATE

SEMIMARATON EDIȚIA I –  2018

SEMIMARATON-EDITIA-A-I-A-RAPORT-REZULTATE-2018

“ARTI reprezintă motorul comunităților locale din România în a-și dezvolta soluții reale pentru problemele cu care se confruntă. Credem cu adevărat că oamenii reprezintă adevărata resursă a României, iar misiunea noastră este aceea de a-i educa pentru viitor și pentru a genera noi schimbări sociale.”

Cristina Catană-Bucă, Președinte ARTI

“Felicit inițiativele ARTI și apreciez implicarea lor alături de alte proiecte ale comunității. Colaborarea Bebevesel si ARTI aduce de fiecare dată un real succes fiecărui eveniment. Mereu activi, mereu cu spirit civic, mereu cu idei de a se implica în viața socială, echipa ARTI este un exemplu că totul se poate dacă se vrea. Le apreciez forța de a face lucruri și le mulțumesc pentru toate momentele atât de frumoase care ne leagă!”

Simona Vasile, Organizator evenimente pentru părinți și copii în Craiova

“Sunt lucruri care îți rămân tatuate pe suflet. Sunt imagini ce intră în categoria amintirilor prețioase ce mai revin în prim plan din când în când.
Nu mai are rost să spun ce reprezintă pentru mine cariera mea muzicală, prezența pe scenă, emiterea emoțiilor prin intermediul melodiilor către oameni. Nu am cum să uit începutul…
Scena concursului “Micul Artist”…colegii cu doamna învățătoare în primul rând…primul meu premiu..sunt câteva din culorile ce aparțin tabloului de început.
Echipa care a organizat acest proiect are o ideologie atrăgătoare pentru mine. Ei își propun să îi încurajeze pe tineri să facă ce le dictează sufletul..să-și urmeze visul..să lupte pentru asta…să îi ajute si pe ceilalți să se ridice. În ceea ce mă privește..de la acea participare am început să văd mai clar care e drumul meu.. Mă bucur mult că am avut ocazia să colaborez cu ei.”

Cristian Sanda, finalist la Vocea României

Pentru mine, ȘCOALA ROMÂNO-BRITANICĂ este un mediu educațional care INSPIRĂ: îi inspiră BUCURIE fiului meu atunci când învață, îi prețuiește CURIOZITATEA și îi suflă în aripi în firescul fiecărei zile; îmi inspiră mie ÎNCREDERE că fiul meu primește aici experiențe folositoare în viață, atât din punct de vedere cognitiv, cât și din perspectiva cunoașterii realității. Ca elev al Școlii Româno-Britanice, fiul meu face parte dintr-o comunitate școlară cu PRINCIPII SĂNĂTOASE care încurajează și sprijină DEZVOLTAREA EDUCAȚIEI. Școala Româno-Britanică este pentru noi o FAMILIE extinsă în care simțim că elevii cresc frumos într-un mediu benefic și serios care le inspiră SIGURANȚĂ și ATENȚIE și care îi inspiră să iubească învățătura.

Adriana Lăzărescu, Mama lui Ștefan – Școala Româno-Britanică, Red House clasa a II-a

Dorința firmei noastre de a intra în grupul de parteneri Edubenefits pentru susținerea educației a fost determinată de încredere față de acest proiect și de încrederea noastră legată de importantă educației în societatea în care trăim. Iar legat de importanța educației o să las pe alții să vorbească despre valorile ei:

– Tot ceea ce n-aveam de la naștere și de care avem nevoie când suntem mari, ne este dat prin educație. Această educație ne vine de la natură, de la oameni sau de la lucruri. Jean Jacques Rousseau
– Educația este cea mai bună arma pe care o puteti folosi pentru a schimba lumea – Nelson Mandela.”

Bogdan Buzatu, Oltenia Garden