• Școala Româno – Britanică din Craiova este un proiect ARTI demarat în anul 2016, care se autofinanțează și care, la rândul său, transmite curriculum și susține școli asociate Școlii Româno – Britanice din mediul rural în cadrul programului – pilot Stop Analfabetism Drept Moștenire.

  E.S. Andrew James Noble Ambasadorul Marii Britanii în România a venit în luna februarie 2019 să-i cunoască pe protagoniștii acestui proiect ARTI.

  Vizita a fost una informală, în vederea obținerii unui feedback corect față de realitatea unei astfel de construcții educaționale.

  După vizita școlii, Excelența Sa a asistat la o parte dintre cursurile aflate în desfășurare.

  Plăcut impresionat s-a declarat de atmosfera din școală și de bucuria onestă a micuților, încântați de oaspeți.

  E.S. Andrew James Noble și-a exprimat încântarea față de acest proiect și nu a plecat înainte de a credita cu susținerea personală echipa ARTI pe drumul său.

  • Patru luni mai târziu, în luna iunie 2019, Directorul British Council România – Nigel Bellingham a vizitat Şcoala Româno – Britanică (SRB) de la Craiova şi Şcoala Gimnazială din Valea Stanciului, școală asociată SRB.  Acesta s-a întâlnit cu cei 54 de elevi de la Valea Stanciului, pregătiţi cu metode moderne de predare după materialele furnizate de  Şcoala Româno – Britanică, dar și cu elevii Școlii Româno-Britanice din Craiova – gândit drept un model de bune practici educaţionale, un etalon în sistemul de învăţământ local.

  Prin programul său REPER, ARTI a început să construiască fundaţia unei cauze – “Stoparea Analfabetismului în România!”