OMV PETROM SUSȚINE FONDUL LOCAL DE INVESTIȚII COVID19 PENTRU TESTAREA PERSONALULUI MEDICAL DIN CRAIOVA

OMV Petrom susţine fondul local de investiţii COVID19 pentru testarea personalului medical din Craiova

Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă ( ARTI ), prin programul Centrul de Voluntariat Voluntaris, împreună cu OMV Petrom și-au mobilizat resursele pentru că, mai mult ca oricând, personalul medical și sistemul sanitar au nevoie de noi toți!

"Testarea personalului se face datorită sprijinului oferit, cu destinație specială, de către OMV Petrom prin ARTI. Testăm, în medie, 30-40 persoane pe zi, din secțiile cu risc: Unitatea de Primiri Urgențe (UPU), Anestezie și Terapie Intensivă (ATI), Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie. După ce maternitatea SJU Craiova a preluat și gravidele de la Filantropia, este singura din zonă destinată nașterilor non-Covid. De aceea, este foarte important ca personalul de aici să fie protejat.Vă mulțumim! "Bogdan Fănuță, directorul medical al SCJU Craiova

În cadrul campaniei #HaiCuImplicarea, OMV Petrom a  finanțat Fondul Local de Investi’ii COVID19 pentru achiziționarea a 1000 de teste PCR destinate testării personalului medical din Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova . Scopul acestei campanii de testare este acela de a menține necontaminat cel mai mare spital din Dolj, în vederea protejării pacienților cu comorbidități și a medicilor ce urmează să deservească un spital de campanie, în caz de nevoie!

Testele PCR vor fi folosite și pentru testarea personalului DSP alocat centrelor de carantină, a pacienților care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență nr. 1 Craiova și CPU Filantropia, dacă nu se încadrează în algoritmul național de testare.

“Sunt profund recunoscătoare companiei OMV PETROM pentru implicarea sa în demersurile noastre de a menține necontaminate spitalele din Craiova și de înființare a unui spital de campanie. Credem cu tărie că e nevoie ca pacienții cu diabet, cancer, boli cardio-vasculare și alte boli cornice, să se poată trata în spitale necontaminate COVID19. La sfârșitul săptămânii trecute, o asistentă de la Clinica de Oncologie a fost testată pozitiv, în urma campaniei demarate de către unitatea spitalicească. Este singurul cadru medical de la SJU confirmat până în acest moment cu virusul Sars-Cov2. Am reușit, împreună, să oferim instrumentele necesare pentru ca testarea personalului să înceapă! Sperăm tot mai multe companii să vă urmeze exemplul și să ne ajute să susținem această testare pentru ca ea să fie constantă și relevantă”, a spus Cristina Catană Bucă, reprezentantul ARTI.

“Acum este nevoie, mai mult ca oricând, de solidaritate și responsabilitate din partea tuturor. Sistemul medical din ţara noastră este pus la grea încercare în această perioadă, motiv pentru care ne implicam activ in sprijinirea acestuia.  OMV Petrom a donat 1.300.000 euro pentru lupta împotriva COVID-19. Din aceasta suma, 1 milion de euro au mers catre Crucea Rosie Romana pentru achiziționarea de echipamente iPonatic și kit-uri de testare de testare rapida. Acestea au fost distribuite catre 10 spitale publice din București, Constanța, Dolj, Mehedinți, Prahova, Timiș, Suceava, Cluj, Brașov. Prin proiecte similare am contribuit la susținerea  personalului medical din unități sanitare aflate în linia întâi cu teste, echipament medical, consumabile medicale, măști si dezinfectanți. De asemenea, prin intermediul statiilor OMV, pachete alimentare Viva Lunch Box sunt distribuite catre mai multe spitale din Bucuresti si Ploiesti, pe durata starii de urgenta.” declară Tiberiu Amzăr, Director Zona de producție Oltenia.

Puteți susține în continuare Fondul Local de Investiții COVID19 pentru a continua aceste demersuri prin donatii online utilizând ediția de anul acesta a Semimaratonului Craiovei, www.semimaratonulcraiovei.ro , prin transmiterea unui SMS de 2 euro la 8837 cu textul CRAIOVA sau prin sponsorizări.

Despre OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 55,4 milioane bep în 2019. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 793 benzinării, la sfârșitul lui 2019, sub două branduri, OMV și Petrom.

OMV Aktiengesellschaft, una dintre cele mai mari companii industriale listate din Austria, deţine 51,011% din acţiunile OMV Petrom. Statul român, prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, deţine 20,639% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deţine 9,998%, iar 18,352% se tranzacţionează liber la Bursa de Valori Bucureşti și la Bursa de Valori Londra.

OMV Petrom este cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, cu contribuții de 30,4 miliarde de euro reprezentând taxe, impozite și dividende plătite în perioada 2005 – 2019.

Din 2007, OMV Petrom a integrat în strategia sa de business principiile responsabilităţii corporatiste. În perioada 2007-2019, compania a alocat aproximativ 66 milioane euro pentru dezvoltarea comunităţilor din România, concentrându-se pe protecţia mediului, educaţie, sănătate şi dezvoltare locală.

Despre Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă

Asociația Română a Tinerilor cu Inițiativă este o asociație non-profit, care activează de 17 ani, având ca misiune implicarea tinerilor în dezvoltarea comunităților din care fac parte. A derulat peste 300 de proiecte, cu 10.000 de beneficiari direcți finali. În prezent, are în implementare șase programe umbrelă ce dezvoltă la rândul lor diferite proiecte la nivel local sau national. Acestea sunt: Centrul de Voluntariat VOLUNTARIS, REPER (in cadrul caruia sunt dezvoltate proiectele Școala Româno-Britanică, conceptul comunitar EduBenefits), Centrul de Training, CISO - Centrul de insertie socială și stimulare a ocupării, SAD (Stop analfabetismului drept mostenire - Scoli asociate, Școala de Vară la Țară), SUPORT (Centrul de informare și consiliere pentru copii și părinți – serviciu social acreditat).